Wapens

Wapens wereldwijd verboden

Door Paul Henry Moore, 27 april 2018

De wereld is een gevaarlijke plaats. Veel mensen over de hele wereld bezitten wapens. In landen als de Verenigde Staten is het zelfs wettelijk toegestaan om een wapen in huis te hebben. Er zijn meer dan 300 miljoen vuurwapens in de VS alleen! Dus waarom verbieden we geen wapens? Vanwege, bijvoorbeeld, de lobby van de National Rifle Association. Deze club met 4 miljoen leden heeft een belangrijke politieke invloed. Dit is een van de redenen waarom in onze ‘perfecte wereld’ verenigingen (zoals de NRA) niet meer mogen lobbyen. Bovendien is er een maximum aantal leden toegestaan, zodat de macht nooit te groot kan zijn.

Legers

De grootste klanten van de wapenfabrieken zijn de legers wereldwijd. Bijna elk land heeft zijn eigen leger. Door de eeuwen heen hielden ze ervan om tegen elkaar te vechten. In de middeleeuwen was het meestal een zaak van wie het grootste leger heeft. Maar tegenwoordig is het motto: hoe geavanceerder je bent, hoe sterker je bent. Dus er wordt veel geld besteed aan de ontwikkeling van wapens.

Wie mogen er wapens hebben?

Om het simpel te zeggen, in de perfecte wereld is niemand dat. In de wereld zijn er maar 2 instanties die wapens mogen dragen en gebruiken: de politie en het ministerie van Defensie. Meer niet. Zelfs schietverenigingen zijn niet meer toegestaan. Er is nog steeds te veel gevaar dat de wapens in de verkeerde handen vallen.

Wapenfabriek

Alle wapenfabrieken in de wereld zijn nu in handen van de staat. De reden daarvoor is dat in het huidige systeem de particuliere eigenaren van de wapenfabrieken soms (indirect) wapens verkopen aan de verkeerde mensen of groepen. Bovendien hebben ze een enorme invloed in de politiek, zoals in de Verenigde Staten, waar particulieren wapens mogen bezitten (wat soms tot afschuwelijke schietincidenten leidt). Veiligheid is niet hun eerste zorg, geld verdienen wel.

Kernwapens

Slaap je goed, wetende dat er zo’n 15.000 kernwapens in de wereld zijn? Wat als de verkeerde persoon met macht echt woedend werd? Mensen kunnen vreemde dingen doen als ze boos zijn. De kernwapens zijn gelukkig allemaal ontmanteld in onze ‘perfecte wereld’. Van 15.000 kernwapens naar nul. Bespaart ons ook veel geld. En het bespaart ons een slechte nachtrust. Lees meer over kernwapens.

Aanzienlijke besparing

Als de wereld één land wordt, is er nog maar één leger over. Hun taak is gewoon om de orde te bewaren. Ze zijn niet voor het bedreigen van andere landen (want die zijn er niet meer). Over de hele wereld zijn er nu 50 miljoen militairen actief. In de ‘perfecte wereld’ hebben we een leger van 1.000.000 soldaten. Dat is slechts 2% van alle legers ter wereld! Kun je je voorstellen hoeveel geld we besparen? Ook de hoeveelheid wapens is veel minder. We hebben alleen kleine wapens nodig voor lokale conflicten, die heel snel kunnen ingrijpen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Praat met ons mee. Zou dit kunnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *