Kernwapens de wereld uit

Door Paul Henry Moore, 12 oktober 2019

Kernwapens vormen een continue dreiging in de huidige wereld. Waarom zijn deze er überhaupt als je weet hoe destructief ze zijn?

Geschiedenis

Ernest Rutherford was degene die voor het eerst lukte om atomen te splijten. De Amerikaan Robert Oppenheimer heeft uiteindelijk de atoombom ontwikkeld. In de geschiedenis is er twee keer een atoombom werkelijk gebruikt. Beide bommen werden in de tweede wereldoorlog ingezet tegen Japan, de eerste bom werd gegooid op Hiroshima, de tweede bom op Nagasaki. De vernietigende kracht was verschrikkelijk. Direct na ontploffing waren het dodenaantal 75.000 voor Hiroshima en 20.000 voor Nagasaki. Maar door straling was het totaal aantal doden na enkele jaren opgelopen tot ca. 250.000 mensen.

Tijdens de koude oorlog ontstond er een wapenwedloop tussen Rusland en de Verenigde Staten. Het was een machtsstrijd om te laten zien wie de grootste en sterkste was. Kernwapens waren een belangrijk onderdeel hiervan. Ondanks dat het nooit heeft geleid tot het werkelijk gebruik van deze wapens, hebben wel degelijk er enkele incidenten plaatsgevonden, waarbij de wapens bijna waren ingezet. Het bezit van kernwapens zorgde voor een continue dreiging en angst onder mensen. Er waren in die tijd dan ook vele protesten tegen kernwapens. Na de koude oorlog zijn er diverse verdragen opgesteld om het aantal kernwapens te beperken.

 

Huidige situatie

Ook nu worden de kernwapens weer ingezet voor machtsvertoon. Nu is het aantal landen dat kernwapens bezit echter toegenomen tot 9 landen, Rusland, Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, China, India, Pakistan, Noord Korea en Israël. Dit maakt de situatie nog gevaarlijker dan tijdens de Koude Oorlog. Er zijn nu ca. 15.000 kernwapens op de wereld. Slaapt u nog lekker?

In de perfecte wereld…

In de situatie zoals hierboven beschreven werden kernwapens gebruikt voor machtsvertoon tussen landen. Maar wat als er geen landen meer zijn en er  nog maar één land is, de Verenigde Wereld? In die situatie zijn er geen kernwapens meer nodig. Alle kernwapens zouden dus vernietigd zijn. De continue dreiging waar we nu mee te maken hebben zou niet meer bestaan.

Verder zorgt het ook voor een behoorlijke kostenbesparing. De schattingen wat een kernwapen kost variëren van 50 miljoen tot 100 miljoen. Dit betekent dat het huidige arsenaal wel 1 biljoen euro heeft gekost.

Dat is veel….. heel veel.

Deze kosten worden bij de Verenigde Wereld bespaard. Het is een immens bedrag, wat in de betreffende landen door het volk betaald wordt.

Conclusie: het opheffen van landen zorgt ervoor dat kernwapens overbodig worden, wat weer zorgt voor meer veiligheid en veel minder kosten en dus minder belasting. Simpel, toch?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Praat met ons mee. Zou dit kunnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *