Een wereld zonder grenzen

Een wereld zonder grenzen

Door Paul Henry Moore, 27 augustus 2018

Het is voor mensen moeilijk voor te stellen, een wereld zonder grenzen. Het aantal vluchtelingen wereldwijd is enorm. Grenzen worden strenger bewaakt dan ooit en op veel plaatsen worden zelfs muren gebouwd, zoals in Israël, USA en landen binnen Europa. Allemaal om de stroom vluchtelingen tegen te houden.

Geen vluchtelingen

Maar in onze wereld is dit niet meer nodig. Een van de grootste redenen waarom we met gemak geen grenzen meer kunnen hebben is omdat er geen vluchtelingen meer zijn. Nu hebben we nog miljoenen vluchtelingen, waardoor men denkt een barrière op te moeten gooien om de grote vluchtelingenstroom tegen te houden.

Er zijn drie belangrijke redenen waarom we geen grenzen meer hebben. De eerste reden is omdat we simpelweg geen landen meer hebben. Er is dus ook geen afscheiding meer tussen soevereine gebieden. Maar er zijn ook geen oorlogen meer, zoals in Syrië, waardoor miljoenen mensen moesten vluchten. Natuurlijk zijn er in onze wereld ook nog wel lokale opstanden, maar dit leidt niet tot grote stromen vluchtelingen.

 

De tweede reden is omdat we het basisinkomen invoeren. De economische vluchtelingen zijn daardoor verleden tijd. De armoede is opgeheven. Niemand (!) leeft nog onder de armoedegrens. Er is dus geen reden meer om te vluchten naar rijkere gebieden. Natuurlijk is er nog wel een verschil tussen gebieden in rijkdom. Maar deze zijn zo klein, dat mensen toch eerder kiezen voor hun vertrouwde gebied. De voordelen van een vertrouwd thuisfront wegen niet op tegen de geringe economische vooruitgang.

De derde reden heeft te maken met het verdwijnen van lokale corrupte regeringen. Vooral in landen in Afrika, maar ook in veel landen daarbuiten, zijn veel regeringen aan de macht die zeer instabiel blijken. Dit leidt vaak tot verdwijning, opsluiting of marteling van tegenstanders van het regime. Om die reden vluchten veel mensen richting het westen. De zogeheten politieke vluchtelingen. Deze corrupte regeringen zijn in onze wereld echter allemaal verdwenen.

Reizen eenvoudig

Reizen wordt eenvoudiger. Voor iedereen. Binnen Europa is reizen al redelijk eenvoudig, omdat met het CF verdrag grenzen reeds open zijn. Maar als je vanuit Europa naar Afrika of Azië wil, dan moet je toch echt langs een grenspost en voor veel landen moet je zelfs nog een visum aanvragen. Tijdrovend en geldverslindend. Voor mensen uit de Derde Wereldlanden is het verschil met straks enorm. Reizen is veel te kostbaar en een visum krijgen bijna onmogelijk. Nu de grenzen verdwenen zijn reist iedereen er lustig op los, zowel voor privé of zakelijk.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Praat met ons mee. Zou dit kunnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *