Landen

Alle landen in de wereld zijn opgeheven

Door Paul Henry Moore, 27 januari 2018

Het is makkelijk te stellen dat de grootste verandering het opheffen van alle landen is. Stel dat we  nog maar 1 land hebben: de Verenigde Wereld (United World).

Van bijna 200 landen…

We leven al meer dan 3000 jaar in verschillende landen in de wereld. Vandaag de dag zijn er bijna 200 landen in de wereld. Diverse landen hebben voortdurend conflicten met elkaar. Conflicten over grenzen, handel, religie, ongelijkheid, transport, enzovoort. Deze conflicten lopen soms uit tot oorlogen. De moeilijkheid is dat zaken per land anders geregeld zijn. Een simpel voorbeeld: Als je met de auto door Europa rijdt, dan mag je soms 130 rijden, soms 110. In sommige landen is het onderwijs gratis, in andere landen niet. De BTW is in sommige landen 15%, in andere 21%. En ga zo maar door.

Een van de grootste veroorzaker van de problemen ligt in het feit dat veel landen het niet voor elkaar krijgen een goed functionerende staat op te zetten. Meestal komt dit door een gebrek aan bureaucratie en een teveel aan corruptie. Dat leidt vaak tot armoede, ontevredenheid en zelfs burgeroorlogen. Ook is de lust naar macht een groot gevaar. Vaak gebeurt het dat één persoon alle macht naar hem toetrekt en er een dictatuur ontstaat.

… naar slechts 1 land

In ons wereldbeeld is er nog maar 1 land over, de Verenigde Wereld (United World). Dit heeft zeer grote voordelen. Er zijn geen conflicten meer over grenzen of handel. Er zijn geen oorlogen meer tussen landen en ook geen burgeroorlogen meer. Wetten zijn overal gelijk, over heel de wereld. Er zijn geen zwakke en onstabiele landen meer. Geen eindeloze vergaderingen meer met delegaties van verschillende landen.

 

Geen grenzen

Geen landen, geen grenzen. Mensen kunnen onbeperkt reizen, over heel de wereld. In de huidige wereld zou dat echt een ramp zijn. In 2015/2016 was er een grote vluchtelingen stroom vanuit het Midden Oosten, Afrika en Azië. Honderdduizenden mensen vluchtten naar Europa vanwege oorlogen (Syrië), of voor politieke en financiële redenen. Dus waarom werken die open grenzen in onze wereld wel? Simpel. Omdat de problemen in die landen er nu niet meer zijn. Er zijn geen oorlogen meer, dus er zijn geen oorlogsvluchtelingen meer. Er zijn geen onstabiele landen meer, dus er zijn geen politieke vluchtelingen meer. Er zijn geen Derde Wereldlanden meer, dus er zijn ook geen financiële vluchtelingen meer. Als mensen nu reizen, dan is dat voor plezier, voor het opzoeken van familie en vrienden of zakelijke redenen.

District Gemeenschap

Iemand zou kunnen zeggen: “Maar hoe zit het met de lokale tradities en de taal? Wat is daarmee gebeurd?”. Het antwoord is simpel, deze bestaan nog steeds. Landen bestaan nog steeds, maar nu als gemeenschap. Dus zonder regering en zonder politiek systeem. Iedere groep mensen kan een gemeenschap starten. Een gemeenschap kan voor van alles zijn; een land, een provincie, een bepaald volk. Dus je hebt bijvoorbeeld een gemeenschap ‘Nederland’, waarin onder andere feestdagen georganiseerd worden. Sommige gemeenschappen (zoals Nederland of Marokko) hebben zelfs een koning of koningin, al hebben deze personen geen enkele politieke functie meer.

Gemeentes

Buiten de Verenigde Wereld zijn de plaatselijke gemeentes blijven bestaan. Het land is verdeeld in honderdduizenden gemeentes, waarin de plaatselijke beslommeringen geregeld worden. Ook is de plaatselijke wetgeving blijven bestaan, om te kunnen voldoen aan de plaatselijke wensen van een gemeente.

Lees verder….

If Mayors Ruled the World

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Praat met ons mee. Zou dit kunnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *