gelijke rechten voor iedereen

Gelijke rechten voor iedereen

Door Paul Henry Moore, 10 april 2020

Helaas is er in de wereld nog veel ongelijkheid. Zeker als het aankomt op rechten. Veel groeperingen worden onderdrukt, gevangen genomen, gediscrimineerd (ook vanuit overheden!) en zelfs gemarteld en vermoord 1Russian LGBT activist Yelena Grigoryeva murdered in St Petersburg. Wij willen gelijke rechten voor iedereen.

Een triest lijstje

Homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, vrouwen, negroïde mensen, gelovigen, niet gelovigen, jongeren, ouderen, en zo verder. Er zijn zoveel groepen die op dit moment hinder onder vinden in meer- of mindere mate doordat zij niet dezelfde rechten hebben als anderen. En dat is inderdaad een triest lijstje.

 

Rol overheid

De overheid heeft een belangrijke rol in het voorkomen van ongelijkheid. Maar juist die overheid is vaak de oorzaak van de ongelijkheid in de wereld. Voorbeelden te over. In Rusland worden homoseksuelen onderdrukt. In diverse Midden Oosten landen worden homoseksuelen, vrouwen en niet- of anders gelovigen onderdrukt. In onder andere de Verenigde Staten worden negroïde mensen nog altijd onderdrukt.

In de perfecte wereld

Het is duidelijk dat in de Verenigde Wereld gelijke rechten voor elke individu of groep is vastgelegd in de wetgeving. Daarmee is al een zeer grote stap gezet, daar er nu veel landen zijn waar ongelijkheid juist is vastgelegd in de wet. Maar het is niet alleen zaak dat gelijke rechten worden vastgelegd in de wet, maar ook dat gelijke rechten gepromoot worden door de overheid via onder andere scholing, documentaires en campagnes. In veel landen is de bevolking jarenlang geïndoctrineerd met giftige ideeën over de minderwaardigheid van bepaalde bevolkingsgroepen. Dit kan alleen doorbroken worden door de mensen te leren dat hun vroegere leiders fout zaten.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Praat met ons mee. Zou dit kunnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *