Geen bankbiljetten meer, maar alles digitaal

Geen bankbiljetten meer, maar alles digitaal

Door Paul Henry Moore, 3 april 2020

Corruptie is één van de grootste problemen wereldwijd op dit moment. Het zorgt voor veel armoede in de wereld. Één van de oorzaken van corruptie is het bestaan van contant geld. Daarom zijn er in onze perfecte wereld geen bankbiljetten meer, maar alles digitaal.

De onzichtbaarheid van bankbiljetten

Het probleem met papieren geld is dat het onzichtbaar is voor de overheid. Natuurlijk heeft elk biljet een nummer en kan zo een biljet getraceerd worden als het gestolen is. Maar met papieren geld kan er veel gehandeld worden, zonder dat de overheid dit ziet. Contant geld wordt veel gebruikt bij wapen- en drugsverkopen. Ook wordt het gebruikt om geld wit te wassen.

Elk land heeft last van corruptie, maar het is gebleken dat de landen met de minste corruptie het beste er voorstaan 1How Corruption Affects Emerging Economies. Daarom is het zo belangrijk om corruptie aan te pakken. Het stoppen met contant geld is daarom een grote stap voorwaarts.

 

 

Naar digitaal geld

Als we stoppen met contant geld zouden we het  de corrupte handelaren een stuk lastiger maken. In de Verenigde Wereld is er slechts één bank, de Verenigde Wereld Bank. Alle transacties dienen dus via deze bank te lopen. Dit zal zorgen voor veel minder corruptie.

Een simpeler systeem

Het systeem wordt vrij simpel: één bank (de Verenigde Wereld Bank), één munt (de Uni) en elk mens één bankpas. Geen moeilijk gedoe meer met meerdere bankpassen, verschillende valuta. Geld moet een simpel hulpmiddel zijn, geen doel op zich.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Praat met ons mee. Zou dit kunnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *